Pravý staročeský svařák

Vánoce máme neodmyslitelně spojené s horkým svařákem. Na trhu stojí kelímek desítky korun a doma si často připravujeme kupované směsi, které nejsou z nejlepších. Láďa Hruška proto předvedl, jak si snadno během chvíle připravit nefalšovaný staročeský svařák.

Ingredience:

  • 1 citrón
  • 1 pomeranč
  • 1 balíček koření do svařeného vína (skořice, badyán a hřebíček)
  • 1 litr červeného vína
  • 1 hrnek cukru
  • trochu vody

Postup:

Do hrnce nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme decilitr vody, přidáme koření a čerstvou citronovou a pomerančovou kůru. Necháme povařit. Přilijeme víno a necháme ohřát, odstavíme před tím, než se začne vařit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *