Domácí pečivo je stále populárnější a proto se i Láďa Hruška po vánoční pauze svého pořadu Vychytávky Ládi Hrušky, pustil do dalšího pivního chleba, který sám „vychytal“ k dokonalosti.
Ani tentokrát se nejedná o nic složitého. Celozrnný pivní chléb navíc kyne pouze půl hodiny! Na nadýchaném krajíci si tak můžete pochutnat během chvíle.
Ingredience:
- 3 hrnky jemně mleté celozrnné pšeničné mouky
(možno nahradit hladkou moukou) - 1 a 1/2 hrnku piva
- 1 lžička octa
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička tymiánu
- půl kostky droždí
- volitelně podle chuti: nasekaný česnek,cibulka, olivy, škvarky
Postup:
Mouku dáme do hnětací mísy. Do důlku dáme vlažné pivo, droždí a přidáme zbytek surovin. Vypracujeme nelepivé těsto, které dáme kynout na teplé místo asi 30 minut. Pečeme v zapékací misce/pekáči s poklicí. Na 200 °C na 40 minut, poté sundáme poklici a dopékáme 15 minut.
NEPOTÍRAT, NEVYMAZÁVAT!