Pokud jste si opatřili cukety na cukeťák a zbyly vám, pak vám jistě přijde vhod nový recept od Ladislava Hrušky, který se tentokrát pustil do něčeho, co tu ještě nebylo.
Vyzkoušel jednoduchý a rychlý recept na sachr dort z cukety od spisovatelky Marie Formáčkové. A věřte nebo ne, jedná se o delikatesu, která je snad ještě lepší, než originál.
Ingredience:
- 1 malá cuketa
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 1 čokoláda na vaření
- meruňková marmeláda
- 1 vrchovatý hrnek polohrubé mouky
- 1 vejce
- 7 lžic cukru
Postup:
Oloupeme cuketu a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme k cuketě všechny ingredience, mimo čokolády a marmelády, a důkladně promícháme.
Těsto dáme do dortové formy či alespoň hrnce, který stačí vystlat namočeným a vyždímaným pečícím papírem. Dáme do trouby na 175 °C na 20 minut. Zda je těsto hotové poznáme špejlovým testem.
Korpus necháme vychladnout a poté rozřízneme na půlku. pomažeme marmeládou a poté přiklopíme druhou polovinou. Pomažeme rozehřátou čokoládou a podle chuti dozdobíme třeba oříšky.