Sekaná patří mezi oblíbená jídla v našich domácnostech a všichni, kdo mají rádi maso si ji rádi vychutnají např. s bramborovou kaší. Málokdo si však umí představit, že by si ji připravil sám.
Především pokud jste začátečníci v kuchyni, tak uvítáte recept Ládi Hrušky na sekanou, která i na první pokus bude znamenitá. Bude to vlastně bábovka, protože do formy bábovky lze dát snad cokoliv.
Ingredience:
- 1 kg mletého masa
- 2 rohlíky
- 1/2 hrnku mléka
- 2 syrová vejce a 4 vařená
- 1 velká cibule
- sůl, pepř
- 3 lžíce strouhaného křenu
- 3 nožičky párků nebo klobás
- sterilované okurky
- petržel
Postup:
Do mísy dáme nakrájené rohlíky a zalijeme mlékem. Cibuli osmahneme dozlatova na pánvi. K rohlíkům dáme dvě vejce, maso, sůl, pepř a zamícháme. Poté přidáme i cibuli a křen a opět řádně promícháme.
Polovinu nalijeme do bábovkové formy a vložíme celá vařená vejce, párek, okurky a poté zbytek směsi. Zakryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 45 minut.