Sirup z černého bezu

Sirup z černého bezu

Bez černý je skvělým přírodním pomocníkem při nachlazení. Vyrobit si můžete domácí bezový sirup. Při správném skladování v chladu navíc vydrží sirup i několik měsíců.

Ingredience:

  • Bezové květy
  • 2 kg cukru
  • 2 citróny
  • 1 pomeranč
  • 2 litry vody (z kohoutku převařenou)

Postup:

Květy naplníme nádobu, ve které sirup připravujeme. Proložíme plátky citrónu a zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Necháme macerovat do druhého dne.

Přecedíme a přidáme cukr. Míchat můžeme za studena nebo lehce zahřát (NEVAŘIT!), než se cukr rozpustí. Ještě přidáme vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče. Už pouze slijeme do lahví.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *