Roláda bez mouky a ještě za 30 minut i se servírováním? Tohle si nemohl nechat Láďa Hruška ujít.
Ingredience:
- 6 vajec
- 3 lžíce moučkového cukru
- 4 lžíce kakaa
- 1 smetana ke šlehání
- Čokoládové lupínky/banán
- 1 ztužovač do šlehačky
Postup:
Rozdělíme si žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme moučkový cukr a vyšleháme do pěny, poté všleháme kakao. Nakonec vmícháme sníh. Hotové těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct na 7-8 minut při 180 °C.
Roládu necháme vychladnout srolovanou v utěrce. Mezitím si vyšleháme šlehačku, kterou těsto potřeme. Podle chuti můžeme přidat kousky čokolády či ovoce. Nakonec zarolujeme.