Šlehačková roláda bez mouky

Kakaová roláda bez mouky

Roláda bez mouky a ještě za 30 minut i se servírováním? Tohle si nemohl nechat Láďa Hruška ujít.

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 smetana ke šlehání
  • Čokoládové lupínky/banán
  • 1 ztužovač do šlehačky

Postup:

Rozdělíme si žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme moučkový cukr a vyšleháme do pěny, poté všleháme kakao. Nakonec vmícháme sníh. Hotové těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct na 7-8 minut při 180 °C.

Roládu necháme vychladnout srolovanou v utěrce. Mezitím si vyšleháme šlehačku, kterou těsto potřeme. Podle chuti můžeme přidat kousky čokolády či ovoce. Nakonec zarolujeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *