Slaný štrůdl

Honí vás mlsná, ale sladkého máte už plné zuby? Pak je na čase vyzkoušet nějakou slanou dobrotu. A protože tradiční zákusek je štrůdl, tak Láďa Hruška vyzkoušel jeho slanou verzi, která jistě uspokojí vaše chutě.

Ingredience:

  • 1 balíček listového těsta
  • 1 rajský protlak
  • provensálské koření
  • salám
  • nakládané okurky
  • niva
  • olivy
  • strouhaný sýr

Postup:

Listové těsto rozválíme a potřeme protlakem, posypeme kořením. Poté na něj vyskládáme salám, na polovinu nakrájené okurky, nivu a olivy. Celé zasypeme nastrouhaným sýrem. Zabalíme jako normální štrůdl.

Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a dáme péct do trouby na 200 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *