Zapečný květák

Květák patří mezi zeleninu, kterou ne každý musí. Pro jeho milovníky je nejoblíbenější smažený, ale to je pouze trojobal navíc.

Láďa Hruška se rozhodl vyzkoušet recept na zapečený květák, na kterém si pochutnají i ti, kteří ho nemusí. Oproti jiným úpravám zde bude totiž maso, takže skutečná delikatesa.

Ingredience:

  • 1 květák
  • balení mletého masa
  • 1 vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • anglická slanina
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • česnek

Postup:

Květák očistíme a dáme povařit na 5 minut v osolené vodě. Po vyndání necháme vychladnout.

Mleté maso promícháme s vejcem, strouhankou, majoránkou, pepřem, solí a česnekem. Touto směsí pokryjeme květák, aby se vytvořila koule. Dáme na pekáč a celý květák ještě překryjeme plátky slaniny. Pečeme cca. 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *