Láďa Hruška se opět vrhnul na vaření a tentokrát kouzlil s obyčejnou tlačenkou. A nebudete věřit, co vytvořil.
Jedná se o rychlou a levnou specialitku, kterou si snadno spletete s řízkem či karbanátkem.
Ingredience:
- 4 centimetrové plátky tlačenky
- 2 vejce
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek strouhanky
- 1 hrnek oleje na smažení
Postup:
Vychlazenou tlačenku nakrájíme na plátky a obalíme v trojobalu. Aby tlačenka nevytekla, je potřeba jí obalit ještě jednou ve vajíčku a strouhance. Obalenou tlačenku dáme do rozpáleného oleje a zprudka osmažíme dozlatova.
Zkoušel jsem,,ale bylo to hnusný.Pod trojobalem se vše rozpustilo a tak z toho byl obalený kus tuku.Zkoušel jsem od pana Hrušky hodně, vše mos dobré, ale toto nedoporučuji.Možná by to chtělo tlačenku za 150,-Kč/kg
Tlačenku nahřát na pánvi, povolí a na talíři nazdobit kopečkem křenu.
také jse to zkoušel je to hnus, prostě blivajs, ani po nahřátí tlačenky, jak píše mladka..