Sýr Lučina je zdravá a oblíbená pochoutka, kterou si mažeme na chleba, housky, rohlíky apod. Bohužel také něco stojí a patří k těm dražším pomazánkám.
Reportér Láďa Hruška se proto pokusil vytvořit si domácí Lučinu, která by byla stejně lahodná, ale naši peněženku by zatížila mnohem méně. A povedlo se. Recept je chutný a snadný!
Ingredience:
- kus látky (např. kapesník)
- hrnec, cedník
- 2 bílé jogurty (min. 10%)
- smetana ke šlehání
- sůl
Postup:
Jogurty smícháme spolu se šlehačkou v nádobě, osolíme a promícháme. Cedník umístíme na hrnec a dáme na něj kus látky. Poté na to vylijeme připravenou hmotu. Takto to vložíme do lednice a syrovátku necháme odkapávat 24 hodin. Sýr je poté připraven k okamžité konzumaci.
Tip: Do sýru můžete přidat např. bylinky pro lepší chuť.
Recepty jsou super,ale s tím „tiskem“ by jste měli něco udělat,vždycky nějaká část receptu chybí…;-)
Co kde chybí? Mně se zobrazuje vše tak jak bych čekal.
Používáte ten odkaz dole VYTISKNOUT RECEPT? Tam to funguje.
úžasné! děláme celá rodina opakovaně!! 🙂