Sýr à la Lučina

Sýr Lučina je zdravá a oblíbená pochoutka, kterou si mažeme na chleba, housky, rohlíky apod. Bohužel také něco stojí a patří k těm dražším pomazánkám.

Reportér Láďa Hruška se proto pokusil vytvořit si domácí Lučinu, která by byla stejně lahodná, ale naši peněženku by zatížila mnohem méně. A povedlo se. Recept je chutný a snadný!

Ingredience:

  • kus látky (např. kapesník)
  • hrnec, cedník
  • 2 bílé jogurty (min. 10%)
  • smetana ke šlehání
  • sůl

Postup:

Jogurty smícháme spolu se šlehačkou v nádobě, osolíme a promícháme.  Cedník umístíme na hrnec a dáme na něj kus látky. Poté na to vylijeme připravenou hmotu. Takto to vložíme do lednice a syrovátku necháme odkapávat 24 hodin. Sýr je poté připraven k okamžité konzumaci.

Tip: Do sýru můžete přidat např. bylinky pro lepší chuť.

4 thoughts on “Sýr à la Lučina

  1. Recepty jsou super,ale s tím „tiskem“ by jste měli něco udělat,vždycky nějaká část receptu chybí…;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *