Rádi si na chleba nebo rohlík mažete tavený sýr? Pak jistě víte, že jeho cena nebývá nejnižší a mnoho obsahuje spoustu chemie, kterou bychom ve svém jídle určitě nechtěli
Inspektor TV Nova se podíval na zoubek výrobě oblíbeného taveňáku a zjistil, že to není nic těžkého. Navíc si domácí tavený sýr můžete dochutit dle libosti nejen šunkou.
Ingredience:
- 1 tvaroh (ve stříbrném papíru)
- 1 kávová lžička jedlé sody
- centimetrový plátek másla
- volitelně bylinky, šunka, salám, česnek…
Postup:
Dáme tvaroh do misky a vidličkou rozmačkáme a osolíme. Přidáme lžičku jedlé sody, důkladně promícháme a necháme 10 minut odležet.
Rozpustíme máslo a přidáme ho k tvarohu. Opět pořádně promícháme a necháme vychladit. Podle chuti je možné přidat bylinky, koření, šunku apod.
Je moc dobrý a ještě lepší z plnotučného tvarohu. Jen nevím, proč mi v něm zůstávájí malinké hrudky tvarohu.
Zkoušela jsem to už několikrát, ale pokaždé mě to štípe na jazyku – zřejmě ta soda. Tak co dělám špatně?
Pro Ann: zkuste sýr vytvořit z tvarohu,který je balený ve stříbrném papíře.Pan Hruška to v receptu v televizi zmiňoval,ale nechápu,proč to tady neuvedli.Vážně to funguje a výsledek se nedá srovnat s výrobkem z vaničkového tvarohu.