Tvarohové knedlíky jsou klasickým jídlem, ale udělat si domácí, když neseženete kvalitní a čerstvé jahody, by se mohlo zdát skoro nemožné.
Láďa Hruška však získal recept na tvarohové knedlíky s banánem, tedy surovinou, kterou bychom v tomto jídle vůbec nečekali.
Ingredience:
- 1 banán
- 1 vanička měkkého tvarohu
- 2 vaničky krupičky
- 1 lžička cukru
- 1 vejce
- špetka soli
- 1/2 kypřícího prášku
- kůra z 1 citrónu
Přeliv
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžíce moučkového cukru
- šťáva z 1/2 citónu
Postup:
Ingredience kromě banánu dáme do mísy a vypracujeme z nich hladké těsto. Uválíme do hada a nakrájíme na špalíčky. Nakrájíme kousky banánu a zabalíme do kousků těsta. Velikost by měla být jako ping-pongové míčky.
Připravené knedlíky naházíme do vroucí vody a necháme vařit zhruba 7 minut. Poté už jen připravíme jednoduchý přeliv z cukru, zakysané smetany a citrónové šťávy. Nakonec můžeme ozdobit nakrájeným banánem a čokoládou.