Tvarohové knedlíky s banánem

Tvarohové knedlíky jsou klasickým jídlem, ale udělat si domácí, když neseženete kvalitní a čerstvé jahody, by se mohlo zdát skoro nemožné.

Láďa Hruška však získal recept na tvarohové knedlíky s banánem, tedy surovinou, kterou bychom v tomto jídle vůbec nečekali.

Ingredience:

  • 1 banán
  • 1 vanička měkkého tvarohu
  • 2 vaničky krupičky
  • 1 lžička cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1/2 kypřícího prášku
  • kůra z 1 citrónu

Přeliv

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • šťáva z 1/2 citónu

Postup:

Ingredience kromě banánu dáme do mísy a vypracujeme z nich hladké těsto. Uválíme do hada a nakrájíme na špalíčky. Nakrájíme kousky banánu a zabalíme do kousků těsta. Velikost by měla být jako ping-pongové míčky.

Připravené knedlíky naházíme do vroucí vody a necháme vařit zhruba 7 minut. Poté už jen připravíme jednoduchý přeliv z cukru, zakysané smetany a citrónové šťávy. Nakonec můžeme ozdobit nakrájeným banánem a čokoládou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *