Jídla připravená z chřestu patří v restauracích k těm nejdražším. Nový recept Ládi Hrušky vás však přesvědčí, že i vy si můžete takto luxusní jídla dopřát doma.
Připravit chřestovou polévku , která bude vypadat jako z pětihvězdičkové restaurace, ale nebude stát více než pár korun, není nic těžkého.
Ingredience:
- 8 stonků chřestu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- 1 litr vody
- 0,5 l mléka
- 1 zeleninový bujón
Na každou porci
- 1 vejce
- 1 plátek slaniny
Postup:
Omyjeme chřest, okrájíme stonky, oloupeme a nařežeme na přibližně dvoucentimetrové kousky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a poté přidáme chřest a vše smícháme. Osolíme a opepříme.
Přidáme litr vody, zeleninový bujón a přivedeme k varu. Vaříme dokud není chřest měkký cca. 15-20 minut.
Osmahneme na sucho slaninu. Když je chřest měkký, odstavíme polévku, vybereme nejlepší hlavičky a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem. Vrátíme na plotnu a přidáme mléko a špetku muškátového květu.
Do vroucí vody hodíme vajíčko (zastřené vejce) a necháme minutu povařit. Na talíř nalijeme polévku, přidáme vejce, slaninu a hlavičky chřestu.