Láďa Hruška se pustil do dezertu, který u nás v poslední době zažívá velký boom – cheesecake [čízkejk], ten lze snadno připravit ze sušenek a je ideálním zákuskem ke kávě.
Zbožňují ho děti i dospělí, ale v pekárnách a kavárnách je i malý kousek drahý. Nyní si ho však můžete snadno udělat doma, zvládne to každý.
Ingredience:
Korpus
- 1 a 1/2 balíčku máslových sušenek
- necelá 1/2 kostky másla
Náplň
- 5 velkých kostek Lučiny
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 4 vejce
Postup:
Máslové sušenky nadrtíme (ideálně v plastovém pytlíku, pomocí válečku). Rozdrcenou směs smícháme v míse s rozpuštěným máslem a důkladně promícháme. Nasypeme do dortové formy vyložené alobalem.
Náplň vytvoříme z lučiny s krupicovým, vanilkovým cukrem a vejci. Vše smícháme a vyšleháme do hladké směsi. Vylijeme do dortové formy na korpus.
Dáme do vyhřáté trouby na 160 °C na přiližně 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a může ozdobit oblíbeným ovocem či slehačkou.