Láďa Hruška se rozhodl, že vyzkouší recept na svou oblíbenou vaječnou tlačenku. Je to ideální pochoutka především pro období Velikonoc, kdy nevíte, co udělat s vajíčky.
Výsledná tlačenka je nejen výborná chuťově, ale také oslní svým pestrým vzhledem, který můžete umocnit vhodným výběrem formy.
Ingredience:
- 2 balíčky šunkového salámu
- 6 natvrdo uvařených vajec
- 1 sklenice sterilované zeleniny
- 1 sklenička malé majolky
- 1 sáček práškové želatiny na aspiky
Postup:
Sterilovanou zeleninu, šunkový salám a vejce nakrájíme na malé kostičky. Nálev ze zeleniny použijeme jako základ pro želatinu. Do nálevu nasypeme želatinu a necháme 2 hodiny bobtnat. Poté už jen přihřejeme, ale nevaříme.
Do želatiny vmícháme všechny ingredience (včetně majonézy) a důkladně promícháme. Dochutit lze solí a pepřem. Směs dáme do formy (např. bábovkové) a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice.