Rajská omáčka patří k těm nejoblíbenějším, ale její příprava není nic rychlého. Láďa ovšem dostal recept na extra rychlou rajskou.
Trik spočívá v tom, že použil netradiční rajčatový džus. Ideální recept na snadnou omáčku k těstovinám.
Ingredience:
- 1 litr rajčatového džusu/šťávy
- 1 cibule
- kousek másla
- 6 lžiček cukru
- 5 kuliček Nového koření
- 4 bobkové listy
- špetka skořice
- 2 zeleninové bujóny
- 1 lžíce mouky
- balíček těstovin
Postup:
Do hrnce dáme kousek másla a nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a poté přidáme cukr, Nové koření, bobkové lisry a zaprášíme trochou skořice. V hrnci necháme přibližně 2 minuty zkaramelizovat a přidáme zeleninové bujóny.
Do směsi přilijeme rajčatovou šťávu a přivedeme k varu. Poté zahustíme jíškou (rozmíchaná mouka s vodou) a vaříme ještě 5 minut. Přecedíme a můžeme servírovat např. na těstoviny.
Určtě ji vyzkouším
Výborná omáčka, všichni jsme se olizovali. A to manžel normálně rajskou nejí 🙂
No paráda,právě jsem dovařil a za 1/2 hodiny…chuťově fakt dobrá ! Pane Hruška,mohu Vás požádat o vstup „jako čestný host“ do naši skupiny jedlíků VAŘÍME A BAŠTÍME … 🙂
Mě osobně to přijde nechutné.
Výborné, nahradili jsme rajčatovou šťávu běžným protlakem a výborné 🙂 Chutnalo všem 😀