Lasagne po česku

Lasagne [lazaně] jsou oblíbeným jídlem nejen kocoura Garfielda. Láďa Hruška se rozhodl k dalšímu odvážnému experimentu a vyzkoušel jednoduché lasagne po česku. A abyste si nemysleli, tak recept dostal přímo od jednoho z pražských šéfkuchařů.

Ingredience:

  • 1 listové těsto
  • 1 cibule
  • 1 balíček mletého masa MIX
  • 1 rajčatový protlak
  • sůl, pepř, provensálské koření
  • 1 balíček strouhaného sýru
  • bešamel (1/4 másla, trocha hladké mouky, hrnek mléka)

Postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Po 5 minutách přidáváme i mleté maso, sůl, pepř a koření. Až maso zhnědne (cca 7 minut) přilijeme rajčatový protlak.

Připravíme si bešamel rozpuštěním másla, přidáním mouky a po 3 minutách i mléka, k tomu zamícháme polovinu nastrouhaného sýru. Vaříme 10 minut a podle potřeby dosolíme.

Rozválíme listové těsto a rozdělíme na 3 části. Jeden plát dáme do spodu zapékací mísy a rozprostřeme na něj třetinu masa, posypeme trochou sýra.

Dalším plátem přiložíme a postup opakujeme. U poslední třetí vrstvy zalijeme bešamelem a posypeme zbytekem sýra. Zapékáme 30 minut při 180 °C.

1 thought on “Lasagne po česku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *