Lasagne [lazaně] jsou oblíbeným jídlem nejen kocoura Garfielda. Láďa Hruška se rozhodl k dalšímu odvážnému experimentu a vyzkoušel jednoduché lasagne po česku. A abyste si nemysleli, tak recept dostal přímo od jednoho z pražských šéfkuchařů.
Ingredience:
- 1 listové těsto
- 1 cibule
- 1 balíček mletého masa MIX
- 1 rajčatový protlak
- sůl, pepř, provensálské koření
- 1 balíček strouhaného sýru
- bešamel (1/4 másla, trocha hladké mouky, hrnek mléka)
Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Po 5 minutách přidáváme i mleté maso, sůl, pepř a koření. Až maso zhnědne (cca 7 minut) přilijeme rajčatový protlak.
Připravíme si bešamel rozpuštěním másla, přidáním mouky a po 3 minutách i mléka, k tomu zamícháme polovinu nastrouhaného sýru. Vaříme 10 minut a podle potřeby dosolíme.
Rozválíme listové těsto a rozdělíme na 3 části. Jeden plát dáme do spodu zapékací mísy a rozprostřeme na něj třetinu masa, posypeme trochou sýra.
Dalším plátem přiložíme a postup opakujeme. U poslední třetí vrstvy zalijeme bešamelem a posypeme zbytekem sýra. Zapékáme 30 minut při 180 °C.
Moc dobry recept, ladovi fandim.