Láďa Hruška se pustil do přípravy sendviče. Nebyl by to však „gurmánský experimentátor“, kdyby jeho recept nebyl něčím speciální.
Rodinný sendvič asi většina nespořádá sama, protože se jedná o sendvič z celého kulatého bochníku chleba. Bohatě tedy nahradí svačinu a večeři najednou. Kromě snadné přípravy i dobře vypadá.
Ingredience:
- 1 kulatý chléb
- 1 balíček šunky
- 2 lžíce majonézy
- 1 balíček salámu
- 2 lžíce hořčice
- plátkový sýr
- 1 rajče
- listový salát
Postup:
Bochníku chleba uřízneme vršek a vydlabeme střed, podobně jako bychom chtěli servírovat polévku. Místo ní však na dno natrháme šunku a přidáme majonézu, kterou rozetřeme. Na tuto směs poté pokládáme kolečka salámu a na ně přidáme zpět vnitřek chleba a úpěchujeme.
Jako další vrstvu namažeme hořčici, přidáme sýr, plátky rajčete a listový salát. Takto naplněný chléb opět přikryjeme vrškem bochníku a zabalíme do alobalu. Zatížíme a necháme alespoň hodinu odpočívat. Poté stačí rozkrájet na trojúhelníky, jako dort.