Nechcete-li si dopřávat vychucené špagety pouze v italské restauraci, pak musíte vyzkoušet recept od Ládi Hrušky. Rychlé špagety připravíte v jediném hrnci, takže nenašpiníte skoro žádné nádobí a především se krásně spojí chutě!
Ingredience:
- 1 balíček špaget
- 3 hrnky vody
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 velká cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžičky oregána
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- špetka pepře/pálivé papriky nebo chilli
- 10 lístků čerstvé bazalky
- oblíbený sýr na postrouhání
Postup:
Špagety zlomíme na půl a dáme do hrnce. Přidáme k nim rajčata, cibulku nakrájenou na půlměsíčky a česnek nasekaný na plátky. Do hrnce natrháme i lístky bazalky a zalejeme 3 hrnky vody. Ještě přidáme olej a koření.
Hrnec dáme na rozpálenou plotýnku a přivedeme k varu. Poté zamícháme a vaříme ještě 10 minut, promícháváme každé 2 minuty. Poté servírujeme a už pouze dochutíme sýrem.